jacky,s verhaal

Gepubliceerd op 24 november 2017 om 11:19

over hoe Jacky bij ons kwam

Jacky is een (vermoedelijk) kruising jack russel die in turkije geboren is. Ze hebben haar geboortedatum geschat en besloten dat het vermoedelijk ergens rond juni 2013 geweest moet zijn.

Hoe oud ze exact is weten we dus niet.

Jacky heeft in turkije een baasje gehad ,maar dat heeft niet lang geduurd. Met het bekende smoesje dat ze de kippen aanviel werd ze in kas in de shelter gedumpt.

Jacky werd door een nederlandse vrouw gezien en die besloot dat ze naar nederland moest , het shelterleven was niets voor haar.

Ze werd geplaatst op een nederlandse site en al snel melde zich een nederlands gezin.

Na een huisbezoek werd besloten dat het gezin geschikt was en zou Jacky naar nederland komen.

Wat men echter niet wist ,was dat Jacky gepest was door kinderen in turkije. Hierdoor was deze dame behoorlijk angstig geworden voor kinderen, en als Jacky nu in een rustig gezin met rustige kinderen tercht was gekomen dan had het wel gekunt, maar helaas waren de kinderen heel druk en Jacky trok zich steed meer terug. De adoptanten besloten dat het zo niet langer ging en Jacky moest weg.

Jacky kwam via de stichting bij ons terecht en ging in rehab bij ons en een stel dat de hond bij ons in dagopvang heeft. Chico was de beste match voor kleine Jacky, en Jeffrey en Marley ,die chico zelf gered hebben uit griekenland, gingen haar een normale thuissituatie leren. Dat ging geweldig en al snel konden we op zoek gaan naar een huisje voor de kleine meid.

Dat werd gevonden in de vorm van een alleenstaande vrouw ,zonder kinderen en met hondenervaring. Het leek de ideale match en wat waren we blij voor haar. Maar niets bleek minder waar. De dame leed aan depressies en kon het na drie weken niet meer aan. En jacky kwam terug.

Nu bleef ze bij ons totdat wij een nieuw plekje voor haar konden vinden.

We vonden iemand en Jacky ging twee keer op proef mee voor een wandeling en een dagje op de op de camping, dat ging allemaal super. Totdat Jacky schrok van een knal.

Haar rollijn viel op de grond en Jacky schoot ervandoor ,haar rollijn bonkend achter haar aan.

Gelukkig is het kastje van de rollijn al snel op een boom kapot geknapt ,dus had ze alleen het stukje lijn er nog aan zitten.

Jacky heeft in blinde paniek gerend alsof haar leven er van afhing, is een drukke weg over gerend en heeft zich uiteindelijk verstopt in een natuurgebied.

Toen ik dit hoorde ben ik direct in de auto gestapt en gaan zoeken, zoekteams zijn ingeschakeld en de dierenambulance was op de hoogte.

Hoe we ook zochten en riepen geen spoor van Jacky. Chico kwam zelfs helpen als speurhond ,maar helaas ook hij kon haar niet vinden.

We zijn door gegaan tot het te donker werd. Ik kan bijna niet omschrijven hoe moeilijk het is om weg te gaan van die plek , weg van Jacky ,terwijl je weet dat ze de hele nacht alleen en bang zal zijn.

De volgende ochtend zijn we direct terug gegaan ,maar opnieuw geen spoor van Jacky.

We kwamen een heleboel mensen tegen die spontaan kwamen helpen, maar Jacky liety zich niet zien.

Toen s,middags het verlossende telefoontje: Bent u een hondje kwijt? Wij hebben haar gevonden!!!!

Ik ben in mijn auto gesprongen en ,terwijl de tranen over mijn wangen liepen, naar Jacky gevlogen.

Toen ik bij de dierenambulance kwam, werd mij verteld dat ze zwaar getraumatiseerd was, nergens op reageerde en alle contact weigerde. Ik schoof de zijdeur van de ambu open en daar zat ze met haar koppie naar beneden, helemaal verstard. Op het geluid van mijn stem kwam langzaam haar koppie omhoog en begon heel voorzichtig haar staartje iets te trillen. Op het moment dat ze mijn gezicht zag ,kwam er langzaam een glimp van hoop in haar ogen.

Voorzichtig schoof ze naar voren ,besnuffelde mijn hand en begon te stralen. Ze begon wild te kwispelen en likte mijn hele gezicht af.

Ik heb haar meegenomen en in mijn auto gezet en de hele weg terug heeft ze haar poot op mijn hand gehouden.

Eenmaal thuis liep de dame door het hek en begroette alle honden alsof ze de koningin was.

Dat is inmiddels alweer een paar maand geleden.

Deze kleine mooie dame heeft zoveel meegemaakt en is zo diep in ons hart gekropen dat wij besloten hebben dat ze bij ons mag blijven.

Wij hebben altijd gezegd dat Jacky alleen naar de allerbeste match zou gaan, en Jacky heeft ons heel erg duidelijk gemaakt dat zij denkt dat wij dat zijn.

Voor jacky is dit nog maar het begin van een hopelijk lang en gelukkig leven


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Nicoline
5 jaar geleden

Oh hans en sil, wat een verhaal, maar zo fantastisch en kloppend ze hoort bij jullie! lieve Jacky ga lekker genieten van je thuis je hebt het zo verdient!!

Sophia
5 jaar geleden

Wat een triest en onroerend verhaal,maar wat een mooi einde.Wat een geluk voor Jacky dat ze nu eindelijk een liefdevol huis heeft,na alles wat ze heeft meegemaakt. Beter dan bij jullie (met jullie begrip en liefde voor honden)had ze het niet kunnen treffen.
Heel veel mooie jaren samen??

Nicole
5 jaar geleden

Jack zal mooie jaren bij jullie hebben. Op een betere plek kan ze niet zijn.