vuurwerkangst

Gepubliceerd op 30 november 2017 om 15:15

Vuurwerk

Elk Jaar opnieuw raken er honden vermist ,gewond of zwaar getraumatiseerd door vuurwerk.

En dat alleen omdat wij mensen vinden dat we het recht moeten hebben om met oud en nieuw vuurwerk af te steken. En niet alleen met oud en nieuw ,maar het begint al maanden daarvoor met hier en daar en elke keer volkomen onverwacht een megaknal ,waar mijn ramen van trillen.

Ik vind vuurwerk mooi ,maar voor mij hoeft het niet. Ik ben voorstander van het afsteken van vuurwerk op een daarvoor aangewezen plek en dan het liefst door de gemeent ,mooi in het centrum. Dan kunnen de mensen die het graag willen gezellig samen komen op een groot plein , je creeert op deze manier een hele mooie sfeer en een hoop gezelligheid.

Onze honden horen 17 keer beter als wij kun je je voorstellen hoe zo,n knal bij ze binnen komt?    Hoe bang en vertwijfeld ze zijn ,zo bang zelfs dat ze hun behoefte gewoon 24 uur ophouden ,totdat zelfs hun nieren er pijn van gaan doen?

Ik wordt intens verdrietig als ik weer 1 van mijn opvanghonden zie schrikken van zo,n harde knal en dan na een uur nog zie trillen.

Is het niet van de zotte dat wij in een beschaafd land ,waar zoveel huisdieren gekoesterd worden. nog steeds niets hebben gedaan aan de overlast die vuurwerk veroorzaakt.

En als het dan niet om de dieren gaat, denk dan ook eens aan mensen met een oorlogstrauma.

Of aan de schade die elk jaar opnieuw weer in de miljarden loopt. Waarom tolereren we eigenlijk nog dat er mensen zijn die lak hebben aan de rest van de wereld en buiten alle regels om vuurwerk afsteken waneer dat niet mag.

Ik pleit voor vuurwerk afgstoken door gemeentes in het centrum van een stad ,zodat diegenen die er ,om wat voor reden dan ook, geen last van wil hebben, ook de kans heeft om er geen last van te hebben.

En laten we eerlijk zijn; Die kans hebben we nu niet. het word je hoe dan ook door de strot geduwd

 

veilige dagen gewenst

Silvana


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ronnie
5 jaar geleden

Hoi Silvana, je neemt me de woorden uit de mond. Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Zelf hield ik me er tot vorig jaar niet zo mee bezig. Ik had geen huisdieren, maar geef ook niet echt om vuurwerk, dus kocht het ook niet. Wanneer we gezamenlijk met vrienden Oud & Nieuw vierden, betaalde ik wel mee aan "de pot", maar daar hield het dan wel mee op.

Nu hebben wij, zoals je weet, wel 2 honden. Vorig jaar Oud & Nieuw was een drama. En dit jaar "vieren" we het thuis, want bij vrienden vieren, zoals de bedoeling was, zit er niet in. Een oplossing hebben we nog niet, dus het plezier van een ander, zal ons plezier wel weer vergallen.

Groetjes,
Ronnie

Silvia
5 jaar geleden

En inderdaad het ging niet van een leien dakje ,maar met heel veel liefde en geduld ,en met de goede hulp van Hans en silvana ,heb ik een redelijke stabiele Spaanse hond pablo. Waar ik heel veel plezier aan beleef elke dag weer xxx