Gelukkig nieuw jaar?

Gepubliceerd op 3 januari 2018 om 18:22

Het is alweer 3 januari als ik achter de computer zit en nadenk over de afgelopen jaarwisseling ,die gelukkig weer voorbij is.

Het vuurwerk was weer enorm, enorm veel en enorm hard.

En ik ben er alleen maar sterker van overtuigd geraakt dat we het zouden moeten gaan verbieden.

Ik ben geen hater van vuurwerk, dat niet, maar ik word het het wel, door de zogenaamde vuurwerk liefhebbers.

Ik zie gewoon het nut niet in van die mega harde knallen. Een vuurpijl kan ik best mooi vinden ,maar dan nog vindt ik het moeilijk om me voor te stellen dat ik geld de lucht in zou schieten, terwijl er elders op de wereld mensen sterven van de honger.

En dan de honden.......

Niet alle honden zijn er bang voor ,maar 64% helaas wel. Een hond hoort 17 keer beter dan een mens ,dus kun je, je voorstellen hoe zo,n knal bij ze binnenkomt?

En als iedereen zich nu aan de afgesproken tijd zou houden ,maar helaas het geknal heeft drie dagen geduurd .

Drie dagen extreme stress voor onze honden die er niets van snappen.

Als we ons aan de afspraken zouden houden dan kunnen wij als hondenbezitters daar rekening mee houden. Dan kunnen we op de stille momenten onze vriendjes uitlaten, stapelt hun stress zich niet zo extreem op en blijft het hanteerbaar.

Helaas ook dit jaar weer over de 100 honden vermist en meer als 25 zijn er nog steeds niet thuis.Er zijn zelfs honden overleden aan hartfalen ten gevolge van extreme stress.

Dus; gelukkig nieuw jaar?

Ik heb al mijn vriendjes nog ,maar ik hoop nooit de wanhoop te hoeven meemaken die sommige baasjes nu moeten voelen, ten gevolge van een paar idioten die vinden dat ze plezier moeten hebben ten koste van alles en iedereen.

warme groeten 

Silvana

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

José
5 jaar geleden

Hoi hoi
Ik had dit zelf kunnen schrijven
Blij dat t voorbij is !