In memoriam

In memoriam
Buddy werd geboren op 5 maart 1996 en was een kruising border collie met alt deutsche hutenhund.
Hij was 5,5 weekjes oud toen we hem ophaalden bij de schaapsherder waar hij geboren was, dit was een bewuste keuze wij wilden zelf graag de laatste periode van zijn inprenting doen ,omdat hij daar op een boerderij zat helemaal buitenaf en weinig zou leren van het stadse leven.
Onderweg in de auto bij mij op schoot zei ik zachtjes tegen hem dat ik hoopte dat hij gelukkig werd bij ons en dat hij zeker 16 jaar oud moest worden!
Buddy was intelligent, ontzettend lief en een prachtige pup ,toen hij 10 weken oud was beheerste hij alle commando,s kon volledig los mee lopen en heeft daarna ook nooit meer een riem om gehad.
Buddy groeide op tot een prachtige hond met een enorme werklust en wij maakten de fout hier in mee te gaan. De wandelingen werden langer en aan de fiets ging hij steeds sneller en ook zwemmen vond hij geweldig. Buddy werd drukker en drukker zelfs zo erg dat wij als hondentrainers er gek van werden! Uiteindelijk begrepen we dat we hem niet rustig zouden krijgen met nog meer beweging en begonnen we rust in te bouwen. Hans kreeg toen zijn burn-out en we kochten een chalet op een camping ,zodat hans wat te klussen had. Buddy ging elke dag mee met de baas en kwam langzaam aan tot rust. Samen met zijn baas op pad en kijken bij het klussen was voor buddy voldoende, hij mocht eindelijk zijn wie hij was en kwam tot rust.
Buddy was bij ons tijdens het opvoeden van onze kinderen, begeleide ons naar onze toenmalige hondenschool, hielp hans door zijn burn-out heen en was bij ons toen we onze droom van eigen karperwater probeerden te verwezenlijken. En wat heeft hij nog genoten van ons prachtige plekje en zijn eigen vijver om in te zwemmen. Helaas heeft Buddy ons huidige hondencentrum niet meer mogen meemaken, maar we eren hem door zijn naam eraan te verbinden.
Want Dream Buddy,s is zijn nalatenschap dankzij hem weten wij wat we nu weten en we danken hem uit het diepst van ons hart voor alle wijze lessen die hij ons gegeven heeft.
Toen Buddy op het laatst doof en bijna blind was geworden ,wisten wij dat de dag van zijn afscheid naderde en zoals elke baas hoopten we dat we hem op een dag vredig ingeslapen in zijn mand mochten vinden. Helaas heeft dat niet zo mogen gaan. Buddy gaf ons duidelijk aan dat hij niet meer wilde en kon, Na overleg met de dierenarts hadden we besloten dat het genoeg was geweest voor onze vriend en dat hij recht had op een waardig einde.
Iedereen die belangrijk voor hem was is op dinsdag langs geweest om afscheid te nemen. Zijn laatste nacht hebben we een matras op de grond gelegd en hebben we bij hem geslapen.
Nog een laatste rondje om de vijvers, zover kon hij al maanden niet meer lopen, maar die dag dus wel. Buddy nam alles nog een keer in zich op en toen de dierenarts kwam ging hij tegen hem aan zitten en liet hij merken dat hij er klaar voor was.
En wat ging hij snel en mooi en waardig.
Buddy is op 15 maart 2012 overgegaan en is exact 16 jaar en 10 dagen oud geworden
En vaak als ik met een moeilijke hond aan het werk ben voel ik hem weer heel even naast me
Dag lieve vriend bedankt voor je wijsheid en geduld met ons en vooral voor je onvoorwaardelijke liefde
Voor altijd in ons hart